Kast utenfor banen/Out of bounds (OB)

De fleste hull har ett eller flere områder som regnes som "inne" på banen. Lander disken utenfor disse områdene, er kastet "out of bounds" (OB) og regnes som et ugyldig kast og spilleren får et straffepoeng. OB er merket på banen med hvit farge. Da må man hente disken tilbake til punktet den gikk ut av banen for så å flyttes en meter inn. Merk punktet med en minidisk og kast som om det var der frisbeedisken skulle ha landet. Noen Tees kan være plassert utenfor banen med vilje. Om disken da lander i OB og ikke har flydd over banen, er det ikke noe "siste" sted disken var på. Da må man enten kaste disken på nytt fra tee eller fra en Drop Zone som er angitt på Tee skiltet. Merk at noen baner og hull kan ha egne regler for OB. 

 

Hazard

Et hazard område på en frisbeegolfbane er et område som ikke er like klart avgrenset som et OB område. Hazard er merket med gul farge. Lander disken her får man straffepoeng på samme måte som når disken lander i et OB område. Neste kast må likevel tas fra punktet der disken landet. Man får straffepoeng hver gang disken lander i en hazard sone selv om utkastet også var fra en hazard sone.

 

Mandatory hinder

Obligatorisk hinder eller «Mandatory» som det heter (forkortes til mando) er et hinder som sier at du skal kaste i en bestemt retning. Enten til høyre, venstre eller mellom et hinder. Bommer du på «mandatory» og krysser linjen på feil side for eksempel, blir neste kast fra en «dropzone» om dette er spesifisert. Er ikke dropzonen bestemt, tas kastet fra forrige utkaststed og du får et straffekast.

Alle kast i OB, Hazard eller mando kan spilleren velge å ta på nytt. Dette må det gis beskjed om før man rører disken man kastet ut. Velger man å gjøre dette, får man ett straffepoeng. Det er forøvrig alltid mulig å ta et kast på nytt selv om disken lander innenfor banens område, men dette gir alltid et straffepoeng.

Lander disken i gjørme eller en stor vanndam hvor man ikke klarer å kaste videre fra, er det lov å be medspillerne sine om man får lov å ta en relief. Relief betyr at man flytter disken bakover i en rett linje (som "trekkes" fra kurv og gjennom lie) til disken igjen ligger på et sted man trygt kan kaste fra. Dette gir ikke straffepoeng. Merk at dette ikke gjelder for disker som lander i tett skog eller kratt. Kun gjørme, vannpytt, glatt is og lignende.


Lost disk 

Om man kaster en disk slik at den ikke blir funnet igjen regnes dette som “lost disk”. Ved lost disk må du ta kastet på nytt fra der du sto. Man har 3 minutter på seg til å lete etter en lost disk fra man ankommer stedet hvor disken forsvant. Alle medspillere er forpliktet til å hjelpe til ved leting etter disk’er som er forsvunnet. Alle medspillere er også forpliktet til å følge med på hverandres kast og hvor disken lander.